esmaspäev, 20. märts 2006

Mõeldud-tehtud

Pärlimängu väljakutseks tegin kaks ehet. (esimene ei tundunud päris "see" olevat, tegin teise. a lõppkokkuvõttes meeldib esimene ikkagi rohkem)
Esimene lihtne cernitist pärlite ja heegeldet paelaga. Pildistamise ajal oli pael alles PVA-ga tärgeldamisest niiske ning tõmbus õues härma, pärlid kah liimiga koos nigu lähemal vaatlemisel selgub. Häbilugu. Nüüdseks vead parandet, a uut pilti ei hakka tegema.

Teise mätsisin vähesest allesjäänud voolimismassist. Ne rõba, ne mjaso. Päriselus näeb tiba etem välja.

6 kommentaari:

  1. minu meelest väga kihvtid. Vähesed oskavad cernitist midagi täiskasvanute jaoks kantavat teha. Sina oskad :)

    VastaKustuta
  2. tänud kajakas! aga tegelikult kui isegi aint flickrit vaadata, siis kõik need espanjoola tshikid teevad väga sheffe asju, omad tunduvad nende kõrval parajate käkkidena ;)

    no aga ei kurda, täitsa põnev oli. ja ikkagit esimene tõsisem sessioon, seda kas asja veel tõsisemalt kunagi ette võtan, ei oska kosta. aga teistele soovitan soojalt samuti proovida.

    VastaKustuta
  3. Njah, aga sinu loomingut vaadates ei julge ise proovima hakatagi ju! ;) Kibelen küll kunstipoest läbi astudes Cernitit kaasa haarama, aga pelgan ebaõnnestuda :|
    A ma olen viimasel ajal see suuga suure linna tegija niikuinii...

    VastaKustuta
  4. hull jutt, suhu tagasi, Elsa!
    haara aga cernit kaasa. minu arust saab väga lahedaid tulemusi just hästi lihtsalt. võtad kolm sobivat värvitooni (nt. valge-hall-must; kollane-heleroheline-tumeroheline; helesinine-sinine-tumesinine jne), voolid kolm vorsti, keerutad omavahel spiraaliks, voldid kokku, keerutad veidi jälle ja juba hakkad vaatama, mis muster tuleb. kui värvid alles vähe segunenud, keerutad veidi veel. väga põnevaid mustreid võib niisama lihtsalt saavutada. võib vorsti küljest jupi maha lõigata ja purgi-pudeliga laiaks rullida, saab jälle teistmoodi efekti jne. ja lapsed saab vabalt (kerge järelvalve puhul) tegevusse kaasata.

    VastaKustuta
  5. Anonüümne22.03.06, 22:10

    Mul esimene katsetus lastega tehtud, kolmene ja viiene said hakkama, saab Elsa ka ;) Aga mann, kas need pärlid on läbinisti cernitist? et teedki kohe sellise suure palli? Mulle see mäkerdamine lastega istus ja oli üllatavalt lihtne. Näpud igatahes sügelevad, no lastele kandmiseks saab ikka miskit nikerdatud.

    VastaKustuta
  6. tutsbert - pärlid on läbinisti cernitist jah. arvan, et suurimate läbimõõt jääb kuskil 1,5 ja 2 cm vahele. pärli sisuks saab edukalt kasutada ka nn nässuläinud savi. peale paned õhukeseks rullitud meelepärase värvi kihi ja selle peale mustri.

    saab ka teiste esemete peale cernitit mätsida, aga ma pole veel proovinud. nt võimalus ära kaunistada nugade-kahvlite käepidemed jne.

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...