laupäev, 29. september 2007

Kõrvarõngad

Uued. Sügisesed.
Ja need on saadaval. 110.- paar. uus meiliaadress: heegeldab ät gmail.com
Hiljem riputan need oma putiiki, aga see on alles hiljem. Ses osas olen isasse, kes lubades midagi teha nt septembris, lisas tähtaja möödudes, et ma ju ei öelnud mis aasta septembris... Need isa lubadused puudutasid muidugi igasugu ebameeldivaid remondi- ja majapidamistöid.

viimasel kahel pildil olevad on läind






neljapäev, 27. september 2007

Alyson G Design

Kaunid ja inspireerivad Alyson G siidist käevõrud.

Gorgeous silk bangles by Alyson G.
via pcnotes.

kolmapäev, 26. september 2007

Jessica Beels

Jessica Beels teeb ehteid. Mu lemmikud on need, mis valmistet paberist ja traadist.

Jessica Beels' jewelry. My very favorites are ones made with paper.

via pcnotes

esmaspäev, 24. september 2007

Minutivilt


Ostsin mina kunagi Jõgevalt hunniku villaloori. Eks nipet-näpet ole sellest tehtud ka, kuid suurem osa on ikka veel alles.

Läinud nädalal tegime siis poisiga mõned "minutivildid". Mõte oli valmistada vähese vaevaga nö toorainet, millest hiljem erinevatel eesmärkidel tükikesi lõigata. Prossideks või sallideks või randmesoojendajaiks või mõneks suuremaks mosaiigiks...

Tegutsesin juba teada-tuntud võtte järgi: laotasin kaks kihti villaloori (niiet erinevate kihtide villakiud jookseks risti) vanale tekikotile ja siis pildusin nii pooleteise meetri kõrguselt (sest pisipiiga oli ürituse kordamineku huvides raudses haardes ehk süles) vaba käega villalooritükikesi ja lõngajupikesi siia-sinna. Nagu Pollock... Keerasin tekikoti vabad servad villale peale, rullisin kupatuse kokku, kinnitasin 5-6 haaknõela ja paarimeetrise nöörijupiga selle rullbiskviidi kokku ning panin 60 kraadi ja hariliku pesupulbriga pesumasinasse.

Kuna tegin poolfabrikaate, mitte lõpp-produkti, siis pesumasinas tekkivad voldikesed või mustri paigaltnihkumine mind ei morjendanud. Siin nad on. Oranzhikas-kollane on 4,5 aastase poisi tehtu, päriselus näeb see vist isegi kõige lahedam välja.

Ja just siis kui ma olin hoo sisse saanud ja välja mõelnud, mis ma järgmisena teha tahaksin, andis pesumasin otsad.




reede, 21. september 2007

Judy Dunn

Ma olen vaimustuses Judy Dunn'i uutest töödest!
Ja tema põhjalikest-analüüsivatest bloogi-postitustest.
Soovitan soojalt kõigil kunstkäsitöölistel, kes laatadel (ja mujalgi) oma loomingut aeg-ajalt raha vastu vahetavad, lugeda tema paari viimast sissekannet. Ja varasemaid ka. Põhimõtteliselt poleks paha terve tema bloog algusest lõpuni läbi lugeda.

I love-love-love polymer clay artist Judy Dunn's new work. So very delicate and beautiful. And inspiring. Actually I've even crocheted one little piece inpired by her pods. Hopefully I'll finish it soon and can post the pic.
Apart from Judy's gorgeous work imho her blog posts are also a must-read to any newby "artrepreneur" (like me) and not only.


teisipäev, 18. september 2007

James Walter's worksheets

James Walters on oma kodulehele riputanud üksjagu õpetusi-nõuandeid vabaheegelduse huvilistele. Muide, kes ise õpetaja-rollis, võib vabalt neid materjale kasutada.
Kes juhtumisi pole veel meistri tegemistega tuttav, siis soovitan sel saidil pikemalt ringi vaadata.
James Waltersi ja tema pikaajalise koostööpartneri Sylvia Coshi töödest kribasin bloogi algusaegadel.

James Walters has kindly uploaded several worksheets for freeform crochet lovers. If you haven't seen crochet.nu earlier and you are crochet-lover I strongly recommend to take some time and browse this site. I still remember the feeling I had when I saw James'es and Sylvia's work for first time, those shaky hands and heart beating and heureka!-moment.

esmaspäev, 17. september 2007

Debra Danko

Debra Danko lillelised lapimaalid.

Debra Danko's floral art quilts.

kolmapäev, 12. september 2007

Pea asjad

Peaasjalikult on nii, et poolikud tööd mind ei vaeva. Teatud aja möödudes võin ma mõned neist südamerahus üles harutada/minema visata vms. Aga kui neid lõpetamata asju on juba liiiiiiga palju ja nad kapisügavusest on olude sunnil välja tiritud, siis hakkab halb. Painavad ja ei anna asu.
Iseloomu kasvatamise eesmärgil otsustasin osa neist lõpetada. Alustasin barettidest. Võtsin ühest kastist valmisheegeldet bareti ja teisest mingi heegeldet või vilditud motiivi ja panin need pidulikult paari. Ja neid pea asju jagub mõnda järgmissegi postitusse.
Seevastu fimo-jubinad on hästi kokkupakitud, mistap ka südasuvine osaliselt teostatud müüginurga-uitmõte magab sügavat sügisund... Jah, ja ma tegin bloogi päises pisikese muudatuse... Ja ma olen üsna kindel, et nüüd, mil ma panin kirja selle lause sügisune kohta, ei lähe enam kaua, kui pood uksed avab... Samas, on lugeda, et paypal ei diskrimineeri enam eestlasi ja me saame rahaülekandeid ka vastu võtta... Mis viib mõtted omakorda etsyle... Ja nii edasi ja nii edasi ja nii edasi... Ja ma ei joo hetkel teed ei rummi ega
LISATUD HOMMIKUL: just siis ärkas noorim ja katkestas mu peataoleku avalikustamise. Hommik on õhtust targem teatavasti. Aga ma siiski ei kustuta eelnevat lõiku ;)
Vaid lisan hoopis ühe lingi sellele, kuidas müüa pokemoni kaardipakk 143 USD eest. Selleks pole vaja muud kui 6 last ja lobedat sulge. Naisel on ka bloog, mis peale seda vahejuhtumit on hirmus popiks saanud ja mida ma suurima heameelega loen ning oma kolmega toimetulek ei näi enam nii võimatu :)

teisipäev, 11. september 2007

esmaspäev, 10. september 2007

Su Blackwell

Su Blackwell loob vanadest raamatutest uusi maailmu. Näiteks niisugusi ja naasugusi.

Su Blackwell transforms old books into three-dimensional theatres. Her work is fantastical and delicate, beautiful and haunting, eg this and this

found on Louise Hill Designs blog

neljapäev, 6. september 2007

TAST week 28 - Sheaf stitch

Läks aega, mis läks, aga valmis ta sai. Viimasena lisasin sheaf-piste.
Suvi on läbi ning ehk saan nüüd tikkimisega ka järje peale. Kuigi iial ei või teada.
Igaljuhul kiidan end otsuse eest tikkida just nimelt kottidele. Sest kui aasta lõpus tagasivaadet teha, on mul vähemalt üks kindel käegakatsutav "asi" sellest aastast olemas, millega võib rahul olla.
Muus osas on puder ja kapsad ja poolikud tööd. Aga sellest kunagi teine kord...

Lubage esitleda - kott number kolm:


Varem valminud leiab siit ja siit.

kolmapäev, 5. september 2007

Alison Bailey Smith

Alison Bailey Smith loob ehteid ja muidki taieseid taaskasutet materjalist sh ka vanadest telekatest hangitud traadiga.

Alison Bailey Smith creates jewellery and other wearable art from unusual materials including recycled wire reclaimed from old television sets.

esmaspäev, 3. september 2007

Mavin Staub Ambrose

Mavin Staub Ambrose loob kihilisi unenäolisi pilte kasutades organzat.

Kuna mu "loomingulise mina" mõtted hõljuvad hetkel kihiliste voolimismassist jubinate lainel, siis need tööd tekitasid kohe äratundmisrõõmu.
Kunstniku leidsin siit tänu SharonB'le.

Mavin Staub Ambrose's work explores the dreamlike and ethereal effect created by layering drawing and painting with silk organza.
I was attracted to her work in fiberarts.com which I found via Inaminuteago.


laupäev, 1. september 2007

Emad ja tütred

Tütrel oli täna tähtis päev. Esimene koolipäev.
Aga juba paari päeva eest, sellal kui mina netis fimost tuhvlikeste õpetust otsisin (ja olgem ausad, ühed käkid ka kähku valmis voolisin ning sama kiiresti prügikasti lennutasin), voolis tema oma enam-mitte-nii-väga-pisikeste kätega päris-savist ise nukule kingakesed. Lahedad, onju?

Ja mu kallis ema, kes koos meiega täna lapselapse aktusest osa sai, sai innustust sellest postitusest, ning heegeldas pildiloleva pehme ja karvase prossi. Ilma mingi matemaatikata, kinnissilmustega ja nurgad on tehtud ühekordsetest sammastest.
Mu ema on üldse väga osav kuduja, õmbleja, heegeldaja. Muidugi rehmab ta siinkohal käega ja ütleb "mis sa nüüd, kus siis mina...".
Aga nii on. Ja ka ema ema oli suurepärane käsitöö tegija, kes mittemillestki alati midagi kaunist välja võlus. Ja erinevalt minust, olid/on nad ülikorralikud oma töödes. Ja viisid/viivad kõik alustatu lõpule. Ja üritasid seda mullegi õpetada. Aga see neil ei õnnestunud.
Ah, ma olen nii härdas meeleolus hetkel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...